Mika Kivimaa - Kyseenalaistamisia hyvinvoinnin vuoksi kulttuuri + kansallismielisyys = kansakunta -> kansakunta + laki = kansallisvaltio

Tekopyhyys ohjaa Eurooppaa

Lokakuun alkuun mennessä Eurooppaan on tullut vuonna 2015 jo yli 500.000 turvapaikanhakijaa. Monen mielikuva on, että he ovat syyrialaisia pakolaisia. Oikeasti syyrialaisia heistä on noin 30-48 %. Kukaan ei tiedä tarkkaa määrää, mutta media on antanut vääristyneen kuvan tästä siirtolaisongelmasta. Suomeen tulijoista syyrialaisia on hyvin pieni osa, noin 70 % on irakilaisia.

Kyllä, Isis sotii myös Irakissa ja aiheuttaa pakolaisuutta myös siellä. Eurooppaan tulijoiden joukkoon piiloutuu kuitenkin paljon ihmisiä, joiden ensisijainen motiivi on tavoittaa parempi elintaso. Se ei ole kielletty tavoite, mutta sillä syyllä ei saa turhaan rasittaa meidän pakolaisten vastaanottokeskuksia ja valtion budjettia. Kehitysapurahoista leikattavasta 300 miljoonasta ainakin 200 miljoonaa kuluu ensi vuonna turvapaikanhakijoiden elättämiseen. Säästökohde on oikea, mutta onko kohdennetaanko säästöt oikein? Ilkeitä huhuja on liikkeellä.

Mielestäni on hyvä, että turvapaikanhakijoiden vyöry on saanut suomalaiset käsittämään paremmin maailman turvallisuustilannetta. Valitettavasti ei kuitenkaan vielä niin syvästi, että enemmistö vaatisi kaikille pakollisia rajatarkastuksia Suomen ulkorajoille. Minä vaadin niitä. Auttajan turvallisuutta ei saa asettaa uhanalaiseksi.

Suomessa esiintyy monenlaista tekopyhyyttä: Ei haluta tunnustaa, että kaikki tänne laittomasti pyrkivät eivät ole todellisia pakolaisia; ei haluta tunnustaa, että vastaanottamalla pakolaisia länsimaat eivät pysty ratkaisemaan sisällisodista johtuvia pakolaisongelmia; ei haluta tunnustaa, että on oikein puuttua toisen maan sisäisiin asioihin rauhaanpakottamisella kansanmurhan jatkuessa kauan; ei haluta lähettää ammattilaisia vieraille maille rakentamaan rauhaa; ei haluta rahoittaa ulkomaiden pakolaisleirejä ehkäistäkseen pakolaisten vaeltamista Suomeen asti; ei haluta tunnustaa syntyvyydensäännostelemättömyyden kielteistä vaikutusta kehitysmaiden talouskehitykselle; ei haluta tunnustaa korruptionvastaista taistelua sotien ennaltaehkäisemistoimiksi; ei haluta tunnustaa, että on väärin tulkita uskontojen oppilauselmia kirjaimellisti, jos se uhkaa toisten ihmisten henkeä tai terveyttä; ei haluta tunnustaa kristinuskon armokäsityksen pohjavaikutusta yhteiskuntakulttuurin luonteeseen.

J.K. Paasikiven näkemys, että ulkopolitiikan tulee perustua tosiasioiden tunnustamiselle, soveltuu erittäin hyvin myös pakolaispolitiikkaan. Maailmantilanteen muutos on saanut minut muuttamaan näkemystäni ja hyväksymään järkevät rauhaanpakottamistoimet. Halvemman öljyn saantiin perustuvia sotia en edelleenkään hyväksy eikä Venäjää ei voi pakottaa rauhaan vain Itä-Ukrainan vuoksi. Kun kontroloimaton rajanylitys sallitaan, suositaan ihmissalakuljetusta. Laittomuudella ei pidä antaa suosituimmuusasemaa. Enemmistö suomalaisista ei tahdo laskea elintasoaan maailmanlaajuisen hyvinvoinin edistämiseksi. Se ei olekaan välttämätöntä. Otetaan mallia Australiasta eikä moraalittomasta Euroopasta.

 

Mika Kivimaa

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat