Mika Kivimaa - Kyseenalaistamisia hyvinvoinnin vuoksi kulttuuri + kansallismielisyys = kansakunta -> kansakunta + laki = kansallisvaltio

Pelätäänkö Soinia enemmän kuin Jumalaa?

Olen ihmetellyt jo kauan Perussuomalaisen puolueen johdon pelisilmää: Eihän hallitukseen menty vain yhdeksi hallituskaudeksi? Ei Suomea pelasteta neljässä vuodessa. Sen, että hallitustyössä joutuu tekemään kompromissejä, äänestäjät kyllä ymmärtävät. Mutta jos kompromissejä sanotaan Perussuomalaisten linjaksi, silloin kannatus rapisee nopeasti. Erityisen nopeaa se on siksi, koska Perussuomalaisten äänestäjäkunta on suurelta osin liikkuvia äänestäjiä ja herkästi nukkumaan jääviä äänestäjiä.

Koska hallitusyhteistyö syö luonnollisesti puolueen kannatusta jonkin verran, ei sitä pitäisi murentaa lisää muista syistä. Vilpittömästi puolueen arvojen eteen työtä tekevien jäsenten erottaminen kolauttaa puolueen uskottavuutta pahasti. Varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen ei ole ensimmäinen tapaus. Koska esitettyä rikettä ei ole vielä todistettu, kyse on selvästi poliittisista syistä erottamisesta. Jos erottaminen tapahtuisi henkilötietolain rikkomuksen perusteella, olisi rangaistus mielestäni liian kova. Tai ainakaan se ei olisi loogisessa linjassa puolueen aikaisempaan suhtautumiseen lain rikkomiseen. Viittaan tällä Jussi Halla-ahon saamaan tuomioon. Lakiin on turha vedota, jos sitä noudatetaan sen mukaan, mikä mielletään oikeudenmukaiseksi laintulkinnaksi. Kyllä muitakin rangaistuksia, kuin puolueesta erottaminen, voidaan antaa.

Eikö puolueen johto ymmärrä, että käräjöinti Tynkkysen virheen vuoksi johtaa negatiiviseen mediaryöpytykseen, joka vetoaa myös perussuomalaisia äänestäneihin ihmisiin, toisin kuin Olli Immosen ympärillä tapahtunut mediamyrsky? Puolueemme johdossa on monia erittäin älykkäitä ja viisaitakin ihmisiä, joilla useimmilla on kristinuskoon pohjautuva moraali. Siksi minun on mahdoton ymmärtää, miksi avointa kritiikkiä puolueen toimintamalleja kohtaan ei saa esittää. Pelätäänkö Soinia enemmän kuin Jumalaa? Ainoastaan siksi, koska hallitsija on ehdottoman oikeudenmukainen, Jumalan valtakunnassa ei ole demokratiaa. Kaikki ihmisissä on puutteita ja siksi on keksitty demokratia määrittämään oikeus ja kohtuus maallisissa asioissa. Pitää pystyä näkemään ero siinä, millainen kritiikki edistää puolueen tavoitteiden näkyvyyttä mediassa ja millainen kritisoi itse tavoitteita. Ensimmäinen kuuluu terveen puolueen omaan toimintaan, jälkimmäinen taas toisille puolueille.

Se, että joku erotetaan siksi, että hän ei ole kunnolla vastannut selvityspyyntöön, ei ole inhimillistä. Ihailin Soinin inhimillisyyttä silloin, kun hän ei hylännyt Tony Halmetta hänen julkisista mokistaan huolimatta. Soini on sanonut, että tätä puoluetta ei ole rahalla rakennuttu eikä sitä rahalla tuhota. Ei kannatta tuhota myöskään epäinhimillisyydellä.

 

Mika Kivimaa

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän mikakivimaa kuva
Mika Kivimaa

Sebastian Tynkkynen hyväksyttiin tammikuussa takaisin Perussuomalaiset r.p.:n jäseneksi. Kiitos puoluehallitus! Oikein tehty! Nyt usko demokraattiseen vaikuttamiseen Perussuomalaisessa kansanliikkeessä voi jälleen palata ja vahvistua!

Toimituksen poiminnat